2014 Bentley Flying Spur

Dlouho očekáváný Bentley Flying Spur pro rok 2014 je tady. Nový model přenese pohodlí a luxus ještě na vyšší level. Celý vůz byl nyní koncipován pro hedvábně hladkou jízdu i při vysokých rychlostech. Aktuální nový model je tak vybaven měkčím odpružením a nižší hmotností. Změn je ale samozřejmě více, pojďme se na ně tedy podívat.

Zvýšení výkonu a lepší jízdní vlastnosti
Nový Bentley Flying Spur má výkon 616 koňských sil a 800 Nm točivého momentu. W 12 motor o objemu 6 litrů zůstal zachován kvůli tomu, že je již charakterem celé značky Bentley. Ačkoliv je nový model o 49 kilogramů lehčí, podařilo se zachovat stejnou výšku vozu a zadní část ještě o tři-a-půl centimetru prodloužit.
Flying Spur zrychlí z 0 na 96 km/h za pouhé 4,3 sekundy a maximální rychlost dosahuje až 321 km/h. Nový výfukový systém společně s novým tlumením motorového prostoru, zapříčinil, že vůz je oproti předchozím modelům o neuvěřitelných 40% tišší.
Ačkoliv je pro většinu majitelů vozů Bentley tento údaj irelevantní, udávaná spotřeba Bentley Flying Spur je 11,7 litru na dálnici, 19,6 litru ve městě a 15,70 litru kombinovaně.

2014-Bentley-Flying-Spur-W12_42014-Bentley-Flying-Spur-W12_2

Ještě více luxusní interiér
Ručně šitá, prošívaná kůže a elegantní hoblované dřevo, zahrnují celý interiér nového Flying Spur. Cestující na zadních sedadlech si mohou užívat integrovaných LCD obrazovek v opěradlech předních sedadel. Samozřejmostí je vybavenost bezdrátovými sluchátky, USB nebo DVD přehrávačem. Cestující vzadu, mohou také využít dotykové obrazovky a mohou tak ovládat topné systémy, audio nebo sledovat rychlost vozu.
Vysoká důležitost je věnována možnosti individuálních úprav dle přání a pohodlí zákazníka. Vnitřní část vozu je proto k dispozici v široké škále obložení a barev, aby každý model nesl soukromou atmosféru a exkluzivitu.

2014-Bentley-Flying-Spur-W12_1

Změny exteriéru
Aby se dosáhlo snížení váhy vozu, musel být exteriér trochu upraven. U předních LED světlometů zůstal zachován jejich původní oválný tvar, ale nyní jsou umístěny vně karoserie. Mřížka vozu má nyní nové vertikální rozdělení s drobnými avšak viditelnými záhyby. Díky tomu, působí vůz více majestátně.
Zadní část mírně oproti celé šíři vozu nepatrně narostla, což vytváří skvělý dynamický efekt. Zadní světla zůstala čtvercového tvaru, avšak koncovky výfuku jsou nyní nově navrženy oválně, aby doplňovaly přední světlomety.

Pro ty, kteří hledají velmi elegantní, opravdu rychlý a silný vůz, který nabízí i za volantem neskutečné zážitky, je nový Bentley Flying Spur pro rok 2014 ta správná volba.

2014-Bentley-Flying-Spur-W12_5 2014-Bentley-Flying-Spur-W12_7 2014-Bentley-Flying-Spur-W12_6

Koukněte také na

Bentley Bentayga V8

Dech-beroucí luxusní SUV od společnosti Bentley se dočká další motorizace. Původní Bentley Bentayga 6.0 TSI …

Napsat komentář